Daum neemt Belgische assistent er opnieuw bij in functie als Roemeens bondscoach

Daum neemt Belgische assistent er opnieuw bij in functie als Roemeens bondscoach

09-07-2016 17:50

Rudi Verkempinck gaat aan de slag als assistent bij het Roemeense nationale elftal, maakt de voetbalbond van het land bekend op Twitter. Zo volgt de Belg opnieuw Christoph Daum, die onlangs een contract als bondscoach van Roemenië ondertekende. De twee kennen mekaar onder meer van hun tijd bij Club Brugge.

De 50-jarige Verkempinck tekent in Oost-Europa een contract tot en met het WK van 2018. In 2011 streek hij op Jan Breydel neer als assistent van toenmalig hoofdcoach Adrie Koster. Toen de Nederlander in oktober van dat jaar op de keien gezet werd in Brugge, nam Verkempinck zelfs even zijn taken over als T1.

Die periode ad-interim duurde tot Christoph Daum zich aan Club Brugge verbond. Verkempinck ging vervolgens aan de slag als assistent van de Duitser en beiden ontwikkelden over de jaren heen een vertrouwensband. Toen Daum na zijn vertrek bij Brugge in 2013 werd aangesteld bij het Turkse Bursaspor, nam hij Verkempinck opnieuw op in zijn trainersstaf. Nu gaan beide dus voor de derde keer samenwerken bij Roemenië.