De Maio maakt debuut in flauw gelijkspel van Anderlecht tegen Franse tweedeklasser

09-07-2016 16:46

RSC Anderlecht heeft voor het eerst niet kunnen winnen in haar voorbereiding op het nieuwe seizoen. Na overwinningen tegen KSV Oudenaarde, KSV Bornem en Oud-Heverlee Leuven hield Red Star FC 93 de Brusselaars op een gelijkspel. Pas in de slotminuut vermeed Anderlecht een nederlaag tegen de Franse tweedeklasser: 1-1.

De wedstrijd ging door op de velden van Doornik. René Weiler stelde Sebastian De Maio op in de basis. De kersverse aanwinst, onlangs overgekomen van Genoa FC, maakte zo zijn debuut voor Anderlecht. Voor de rest mochten ook jonge talenten Mile Svilar, Emmanuel Sowah en Idrissa Doumbia hun kunnen tonen.

De eerste helft in Doornik had maar weinig om het lijf. Bij de rust trokken beide teams dan ook met een brilscore de kleedkamer in. Steven Defour en Jorn Vancamp kwamen aan de aftrap van de tweede periode om meer schwung te brengen, maar op het uur openden de Fransen zowaar de voorsprong. Xavier Chavalerin wist Svilar te verschalken.

Pas reactie in slotminuut
Anderlecht moest vervolgens reageren. Pas in minuut 90 wist paars-wit de gelijkmaker te produceren. Stefano Okaka scoorde op aangeven van Ivan Obradovic. Verder kwam de Belgische recordkampioen niet meer. Met het oog op de voorronde van de Champions League eind juli zal coach Weiler ongetwijfeld niet helemaal gerustgesteld zijn.