Jacobs analyseert Portugal: Zullen er alles aan doen om boel gesloten te houden

Jacobs analyseert Portugal: "Zullen er alles aan doen om boel gesloten te houden"

09-07-2016 16:35
0

Zondagavond maken thuisland Frankrijk en Portugal in een onderling duel uit wie Spanje opvolgt als Europees voetbalkampioen. Ariël Jacobs kijkt in L'Avenir alvast vooruit naar de finale vanuit het oogpunt van de Portugezen. Hij denkt dat de troepen van Fernando Santos vooral zullen verdedigen.

"Ik ben ervan overtuigd dat ze er alles aan zullen doen om de boel achterin dicht te metselen", zegt de ex-coach van onder meer RSC Anderlecht. "Ook al geeft hun verdediging niet zo'n betrouwbare indruk. Of Pepe er dan bij is of niet, maakt eigenlijk niet zoveel verschil", vindt Jacobs. Pepe miste de halve finale tegen Wales door een blessure, maar raakt waarschijnlijk wel klaar voor de eindstrijd in Parijs.

Jacobs merkt ook een evolutie op van de Portugese aanpak doorheen het toernooi. "Na de wedstrijd tegen Hongarije (3-3) veranderde Santos het geweer van schouder. Sindsdien spelen ze met een compact blok. Voor de Fransen wordt het moeilijk om dat blok te manoeuvreren, zonder daarbij de omschakeling met Cristiano Ronaldo en Nani uit het oog te verliezen", concludeert hij.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie