Het niveau bij de A-ploeg van Club ligt toch een pak hoger dan bij de beloften

"Het niveau bij de A-ploeg van Club ligt toch een pak hoger dan bij de beloften"

09-07-2016 16:16

Bij landskampioen Club Brugge is de voorbereiding op het nieuwe seizoen nu een drietal weken bezig. Acht jonge beloften kregen vanaf dag één de kans om zich te bewijzen. Zo mochten zij deelnemen aan de stage van Club in het Nederlandse Garderen. Op de clubwebsite evalueren enkele talenten de overstap.

De algemene teneur onder de jongeren is duidelijk: het niveau van de beloften en dat van de profs valt hoegenaamd niet te vergelijken. "De snelheid van uitvoering is onvergelijkbaar", valt aanvaller Dennis Van Vaerenbergh met de deur in huis. "Maar ik heb er geen moeite mee, deze ervaring is onbetaalbaar. We moeten veel puffen en zweten, maar dat hoort erbij als je de top wil bereiken."

Fantastische opvang
Daouda Peeters sluit daarbij aan. "Vooral de eerste week, met de stage in Westkapelle, was fysiek verschrikkelijk zwaar. Maar we waren wel gewaarschuwd. De ervaren kern en de staf hebben ons daarnaast uitstekend opgevangen, dat helpt enorm."

Tot slot krijgt ook Terry-Osei Berkoe, die indruk maakte in de voorbereidingswedstrijden, het woord. "Na één week voelde ik al de vermoeidheid, maar de sfeer is opperbest. De routiniers begeleiden ons uitstekend. Het is vooral zaak om voldoende rust te nemen."