Belgisch-Marokkaanse ex-Anderlecht-belofte zet stapje terug in hoop op speelkansen

Belgisch-Marokkaanse ex-Anderlecht-belofte zet stapje terug in hoop op speelkansen

08-07-2016 21:30

Nabil Jaadi gaat zijn carrière een nieuw elan proberen geven. De Marokkaanse Belg werd opgeleid bij RSC Anderlecht, maar koos op jonge leeftijd voor een overstap naar het Italiaanse Udinese. Daar kreeg hij echter niet al te veel speelkansen. Nu gaat Jaadi zijn geluk beproeven in de Serie B.

De vleugelaanvaller verruilt Udinese namelijk voor Ascoli, dat vorig jaar als vijftiende eindigde in de Italiaanse Tweede Klasse. Jaadi wordt verhuurd met een optie tot koop, maar er is ook een terugkoopclausule opgenomen in het contract. Op haar website omschrijft Ascoli haar kersverse aankoop als een speler met speldoorzicht, dribbelvaardigheid en snelheid, met heel wat ervaring in internationale jeugdcompetities. 

De 20-jarige Jaadi doorliep de jeugdopleiding van Anderlecht, maar vond het medio 2014 tijd om andere oorden op te zoeken. Zijn transfer naar Udinese draaide echter uit op een sisser. In de Serie A mocht hij nooit in actie komen. Vorig seizoen werkte Jaadi zijn wedstrijden af bij het tweede elftal van het Spaanse Granada. Hij hoopt nu ongetwijfeld zijn carrière te herlanceren.