Nieuwe club van VDB wilde eigenlijk andere Belgische rechtsback

Nieuwe club van VDB wilde eigenlijk andere Belgische rechtsback

08-07-2016 12:46

Montpellier heeft de transfer van Anthony Vanden Borre afgerond. Het enfant terrible van Anderlecht kan op huurbasis zijn kunstjes tonen. Vanden Borre heeft wel geluk gehad, want eigenlijk wilde Montpellier een andere Belg. 

La Capitale beweert namelijk dat Montpellier eerst een oogje had op Rode Duivel Laurent Ciman. Die speelt momenteel bij Montréal Impact, een Canadese club waar hij als sterkhouder op handen gedragen wordt. Bovendien vindt hij in Canada de juiste behandeling voor zijn autistische dochter. Allemaal redenen waarom dat feestje niet door ging.

Montpellier ging dan maar voor een ex-Rode Duivel als alternatief, het huurt Vanden Borre voor één seizoen en zou bovendien ook een aankoopoptie hebben. Die optie zou volgens Het Laatste Nieuws één miljoen euro bedragen. Voor Anderlecht is deze voorlopige oplossing in ieder goedkoop, want Montpellier zal het volledige loon van Vanden Borre op zich nemen. Concreet komt dat neer op ongeveer 800.000 euro, dat is een stevige loonlast die wegvalt bij Anderlecht.