Middlesbrough slaat ferme slag en haalt ex-Standard-doelman binnen

Middlesbrough slaat ferme slag en haalt ex-Standard-doelman binnen

07-07-2016 19:37

Middlesbrough zit de voorbije weken allerminst stil op de transfermarkt. De Engelse promovendus heeft zich nu ook versterkt met doelman Victor Valdés. De Spanjaard, jarenlang actief bij FC Barcelona, speelde het voorbije half jaar nog op uitleenbasis bij Standard Luik.

De voormalige keeper van Barcelona en Manchester United heeft een contract voor twee jaar getekend bij Middlesbrough, dat via de website melding maakt van zijn komst. Hoofdcoach Aitor Karanka is in zijn nopjes met het vastleggen van Valdés. "Je kunt je niet voorstellen hoe blij ik ben, want het is niet gewoonlijk om spelers als hij naar een promovendus te halen."

"Ik ben erg blij, want Viktor is erg betrokken", vervolgt Karanka. "Uit alle gesprekken die we hebben gehad, blijkt dat hij weet waarom hij hier is en wat hij kan toevoegen. Hij weet hoe sterk onze selectie is en het is een privilege voor ons om een speler als hij hierheen te halen." Valdes is na Fischer, De Roon, Bernardo Espinosa en Jordan McGhee de vijfde zomeraanwinst van Middlesbrough.