Henry adviseert Wenger: 'Dat betekent niet dat hij op de bank terecht komt'

Henry adviseert Wenger: 'Dat betekent niet dat hij op de bank terecht komt'

07-07-2016 19:00

Met drie doelpunten is Olivier Giroud bezig aan een goed EK met Frankrijk. Er is regelmatig kritiek op de Arsenal-spits, maar Thierry Henry heeft veel vertrouwen in zijn landgenoot.

Arsenal is naar verluidt op zoek naar een nieuwe spits, maar volgens Henry hoeft dat niet te betekenen dat Giroud komend seizoen op het tweede plan komt. De oud-spits denkt dat Giroud het best tot zijn recht komt in een twee spitsen-systeem. "Ik heb het al heel vaak gezegd, Giroud is erg goed in wat hij doet", aldus Henry tegenover Sky Sports.

"Hij is een hele goede speler, maar heeft iemand nodig om samen mee te spelen. Met zijn rug naar het doel is Giroud erg sterk. Dat zag je laatst bij het tweede doelpunt tegen Ierland, toen Giroud doorkopte en Antoine Griezmann scoorde. Hij kan niet goed draaien, maar had met Griezmann een speler die hij kon bedienen. Het is een geweldige samenwerking. Ze werken hard om samen doelpunten te maken. Iedereen zegt dat Arsenal nog een spits nodig heeft, dat betekent niet dat Giroud op de bank hoeft te komen'', aldus de Arsenal-legende.