'Anderlecht laat Vanden Borre tijdelijk naar Frankrijk vertrekken'

'Anderlecht laat Vanden Borre tijdelijk naar Frankrijk vertrekken'

07-07-2016 16:38

Anderlecht heeft eindelijk een oplossing gevonden voor Anthony Vanden Borre. Het enfant terrible zat andermaal in de B-kern van paars-wit en had weinig uitzicht op speeltijd onder de nieuwe coach René Weiler. De verdediger wordt nu verhuurd aan het Franse Montpellier. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Volgens de krant tekent hij vrijdag een contract voor één jaar bij de Franse middenmoter. Montpellier eindigde het afgelopen seizoen als twaalfde in de Ligue 1. Vanden Borre zou dit echter als een prima kans zien om zijn loopbaan weer nieuw leven in te blazen, nadat hij bij Anderlecht op een zijspoor is geraakt. Naar verluidt zou Montpellier ook een optie tot koop op de rechtsachter nemen.

De voorbereiding van het nieuwe seizoen kende voor Anthony Vanden Borre een valse start. Anderlecht-coach René Weiler gaf hem een kans in de A-kern, maar het enfant terrible werd na een week al weer teruggezet naar de B-kern, omdat de Zwitser hem net als zeven andere spelers niet geschikt achtte voor zijn pressievoetbal. De klap zou hard zijn aangekomen bij Vanden Borre en mogelijk heeft dat meegespeeld in zijn beslissen om nu tijdelijk weg te gaan bij de Brusselaars.