Update: Chinese club maakt verrassende aanstelling van Seedorf wereldkundig

Update: Chinese club maakt verrassende aanstelling van Seedorf wereldkundig

Gepubliceerd: donderdag 7 juli 2016 om 13:20do 07-07-2016 om 13:20

Clarence Seedorf vervolgt zijn trainersloopbaan opvallend genoeg in China. Volgens Voetbal International wordt de viervoudig Champions League-winnaar op korte termijn aangesteld als coach van Shenzhen FC, een club die actief is op het tweede niveau. 

De veertigjarige Seedorf signeert een contract voor één jaar bij Shenzhen, weet VI. Donderdagmiddag leidt de voormalig Oranje-international al zijn eerste training bij de Aziatische club. 

Het wordt voor Seedorf zijn tweede klus als zelfstandig trainer. In 2014 werd hij - toen ook vrijwel uit het niets - aangesteld door AC Milan, de club waar hij als actief voetballer grote successen vierde.

Zijn terugkeer in San Siro liep uit op een fiasco. Vier maanden na zijn benoeming werd Seedorf al op straat gezet. De afgelopen twee jaar werd de oud-speler van onder meer Ajax en Real Madrid gelinkt aan clubs uit Engeland en Italië. Zijn contract in Milaan liep officieel nog tot 1 juli 2016 door. 

Update 12.05: Het is inmiddels officieel: Shenzhen heeft Seedorf aangesteld als nieuwe trainer. De club kondigt de komst van de oud-middenvelder donderdagmiddag groots aan via de eigen kanalen. Seedorf neemt bij Shenzhen het roer over van Tang Yaodong. 

>

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws