Volgende miljoenentransfer aanstaande in Dortmund: verdediger mist training

Volgende miljoenentransfer aanstaande in Dortmund: verdediger mist training

07-07-2016 13:14

Een vertrek van Neven Subotic bij Borussia Dortmund is in de maak. Via de officiële kanalen laat de nummer twee van de Bundesliga donderdag weten dat de verdediger toestemming heeft gekregen om een training over te slaan en met een andere club te onderhandelen. 

Onduidelijk is nog met welke partij de 27-jarige centrale verdediger in gesprek is over een transfer. Duitse media vermoeden dat Subotic de overstap gaat maken naar de Premier League. Onder meer West Ham United en Liverpool zijn dit jaar gelinkt aan de international van Servië. Bij BVB werkte Subotic jarenlang succesvol samen met Jürgen Klopp, die nu aan het roer staat op Anfield. 

Afgelopen seizoen raakte Subotic zijn basisplaats kwijt in Dortmund. Zijn werkgever is nu bereid om hem te verkopen voor een mooi bedrag. De Serviër heeft nog een contract tot medio 2018. 

Dortmund raakte deze zomer al diverse spelers kwijt. Ilkay Gundogan werd verkocht aan Manchester City en Henrikh Mkhitaryan rondde deze week zijn transfer naar Manchester United af. Dortmund versterkte zich met onder meer Emre Mor, Ousmane Dembele, Sebastian Rode en Raphaël Guerreiro.