Update: Sanches stapt naar rechter na beschuldigingen over leeftijd

Update: Sanches stapt naar rechter na beschuldigingen over leeftijd

06-07-2016 20:43

De leeftijd van toptalent Renato Sanches wordt steeds meer in twijfel getrokken. De Portugese middenvelder, die volgens zijn paspoort achttien jaar oud is, wordt door sommigen al rond de 24 of 25 jaar oud geschat. Bruno de Carvalho, voorzitter van Sporting Portugal, is één van de velen die twijfels bij Sanches leeftijd heeft en gaat vol in de aanval.

Via een officieel statement op de site van de club wordt de leeftijd van het door aartsrivaal Benfica opgeleide talent zeer in twijfel getrokken. De voorzitter van Sporting wil zelfs dat het ziekenhuis waar Sanches geboren is de geboortedocumenten goed nakijkt om zodoende de leeftijd van de speler te controleren. De Franse oud-trainer Guy Roux liet eerder al weten dat Sanches eigenlijk ouder is doordat zijn geboorte door de scheiding van zijn ouders pas vijf jaar later officieel is aangegeven.

De Portugese bondscoach Fernando Santos ontkende in alle hevigheid dat er in het verleden is gesjoemeld met de leeftijd van de talentvolle middenvelder, die het woensdagavond met Portugal opneemt in de eerste halve finale van het EK in Frankrijk. Vanaf komend seizoen is Sanches te bewonderen bij Bayern München, dat de speler voor een bedrag van 35 miljoen euro plus bonussen heeft overgenomen.

In de verklaring over Sanches zoekt Sporting ook de confrontatie met een journalist die stelde dat het in twijfel trekken van de leeftijd van de Portugese tiener een racistisch luchtje had. 'Deze journalist volgt Benfica op de voet en heeft verschillende keren over die club geschreven. Hoewel een vriend in nood een echte vriend is, is er in journalistiek geen plaats voor leugens, net zoals daar in onze maatschappij geen plaats voor is', zo luidt de verklaring.

Update 20.30: Renato Sanches is woest door de beschuldigingen aan zijn adres van Sporting Portugal en Guy Roux. Het Portugese 'wonderkind' heeft zijn zaakwaarnemer opdracht gegeven om zowel Sporting-president Bruno Carvalho als Roux aan te klagen, melden Diario de Noticias en Publico. De twee wordt smaad ten laste gelegd.