Club Brugge houdt halve finalist Europa League op gelijkspel

06-07-2016 20:24

Club Brugge heeft in een oefenwedstrijd gelijke tred kunnen houden met Shakhtar Dontesk. De Belgische landskampioen kwam nochtans twee maal op achterstand tegen de miljoenenclub uit Oekraïne, maar Nicolas Storm en Jelle Vossen werkten die achterstand evenveel keer weg.

Shakhtar is natuurlijk geen kleine naam in het Europese voetbal. Vorig jaar bereikten de Oekraïners nog de halve finale van de Europa League, waarin ze werden uitgeschakeld door latere triomfator Sevilla FC. Na een kwartier maakte het team haar reputatie ook waar: Bernard opende de score.

Club was echter niet van slag en voetbalde zich naar een gelijkmaker. Storm, vorig jaar nog uitgeleend aan Zulte Waregem, schoot binnen vanop de rand van de zestien meter. Maar nog voor de pauze gaf Blauw-Zwart die voorsprong opnieuw uit handen. Fred, weer een Braziliaan, trapte Shakhtar op 2-1.

Na de pauze gingen de West-Vlamingen op zoek naar een nieuw doelpunt. Halverwege de tweede helft hingen de bordjes opnieuw in evenwicht. Vossen toonde nog maar eens zijn kwaliteiten als scherpschutter. Na negentig minuten stond die 2-2-stand nog steeds op het bord.