Roussel waarschuwt Lestienne: Was enorm eenzaam in Kazan

Roussel waarschuwt Lestienne: "Was enorm eenzaam in Kazan"

06-07-2016 18:49

Maxime Lestienne trekt voor vier seizoen naar het Russische Rubin Kazan. Voor de ex-speler van Club Brugge zal het na avonturen bij Genoa en PSV even aanpassen worden aan het kille Rusland. Cédric Roussel, die twaalf jaar geleden naar Kazan trok, kan erover meespreken.

"Ik was daar ongelukkig. Eenzaam vooral", aldus Roussel in Het Nieuwsblad. "De Russen behandelden ons heel koud, zowel ploegmaats als de plaatselijke bevolking. Als buitenlander verdien je meestal meer en dat zint hen niet. Bovendien heerste er een nogal militaristische aanpak. Het gebeurde meermaals dat we vier dagen op afzondering gingen voor een wedstrijd. En in een vrij weekend vluchtte iedereen naar Moskou. Maar er is wel veel veranderd", geeft hij toe.

Kazan, een stad van iets meer dan een miljoen inwoners in het oosten van Rusland, is volgens Roussel enorm mooi geworden. "Kazan was indertijd nog in volle aanbouw. Toen ik vorig jaar beelden zag van het WK zwemmen in Kazan, herkende ik de stad niet meer. Zo mooi." Ook het voetbal is sinds zijn tijd erop vooruit gegaan. "Het voetbal is de voorbije jaren al enorm verbeterd. Kazan is een vaste waarde in Europa geworden."

Volgend jaar speelt Kazan uitzonderlijk geen Europees. De belangrijkste verplaatsing voor Lestienne en co wordt de 'derby' tegen Samara, waar Frank Vercauteren trainer is. "De verplaatsing is wel een uur vliegen", lacht Roussel. "En dat voor een derby."