Club Brugge-aanvaller heeft toch geen trek in Mexico en hoopt op Europese club

  Club Brugge-aanvaller heeft toch geen trek in Mexico en hoopt op Europese club

  dinsdag 5 juli 2016 om 19:53

  Waar ligt de toekomst van Nicolás Castillo? De Chileen staat nog steeds onder contract bij Club Brugge, maar de kans lijkt groot dat hij volgend jaar niet in België te bewonderen zal zijn. Een transfer naar het Mexicaanse Cruz Azul was in de maak, maar Castillo beslist daar nu zelf anders over.

  De spits werd in het tweede gedeelte van vorig seizoen uitgeleend aan Universidad Catolica, een club uit zijn thuisland. Daar trapte Castillo zich weer op de voetbalkaart met elf doelpunten. Bij het Chileense Prensa Futbol klinkt de aanvaller duidelijk. "Ik wil in Europa spelen. Daarom heb ik ook een aanbieding uit Mexico afgewezen", stelt hij.

  Daar dacht Castillo een week geleden nochtans helemaal anders over. Toen liet hij weten dat hij het zeker zou zien zitten om bij Cruz Azul, dat interesse toonde, aan de slag te gaan. Nu heeft hij zich dus duidelijk bedacht. "Vooral de Italiaanse en de Spaanse competitie interesseren me." De Chileen hoopt dat zijn succesvolle passage bij zijn ex-club deuren geopend heeft.

  Uitleenbeurten
  In 2013 streek Castillo neer op Jan Breydel, waar hij in zijn eerste anderhalf jaar de bank afwisselde met een basisstek. Ondanks dertien doelpunten over alle periodes heen, kon de aanvaller bij Blauw-Zwart. Het Brugse bestuur besloot hem dan ook verschillende keren op tijdelijke basis te laten vertrekken. Periodes bij Mainz 05 en Frosinone draaiden op niets uit. Bij Universidad Catolica hervond Castillo dus wél zijn oude niveau.

  Plaats een reactie

  Bekijk het laatste nieuws

  Club Brugge-aanvaller heeft toch geen trek in Mexico en hoopt op Europese club