Argentijnse bondscoach stapt op na dramatische strafschoppenserie in Copa

Argentijnse bondscoach stapt op na dramatische strafschoppenserie in Copa

05-07-2016 19:46

Gerardo Martino is niet langer de bondscoach van Argentinië. De keuzeheer heeft besloten om, een maand voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, af te treden. Het ontslag komt niet meteen als een verrassing, nadat de Argentijnen hun rol van topfavoriet op de Copa America niet konden waarmaken.

Over de positie van Martino werd al enige tijd gediscussieerd, nadat Argentinië onlangs voor de tweede keer op een rij de finale van de Copa América verloor van Chili. Dat zorgde ervoor dat Lionel Messi besloot om zijn interlandloopbaan per direct te beëindigen, al sluiten velen niet uit dat de ster daar ooit nog eens op terugkomt.

Martino was sinds augustus 2014 bondscoach van Argentinië. De voormalige trainer van onder meer Newell's Old Boys en FC Barcelona bereikte in zowel 2015 als 2016 de finale van de Copa América met zijn land, maar bleef beide keren met lege handen achter. Over de opvolging van Martino wordt druk gespeculeerd. Atlético Madrid-trainer Diego Simeone wordt in de wandelgangen genoemd als een van de voornaamste kandidaten.