'Eupen slaat opnieuw toe en haalt Qatarese international naar Oostkantons'

'Eupen slaat opnieuw toe en haalt Qatarese international naar Oostkantons'

05-07-2016 18:08

Aangezien KAS Eupen eind vorig seizoen de promotie naar de Jupiler Pro League wist af te dwingen, is de club uit de Oostkantons volop op zoek naar versterking. De promovendus lijkt alvast een verse kracht in het aanvallende compartiment te mogen verwelkomen.

Mohammed Muntari verkast binnenkort namelijk naar Eupen, weet L'Avenir. Muntari is een aanvaller van 1,94 meter die de voorbije drie seizoenen 24 keer de netten bol zette bij de Qatarese clubs El Jaish en Lekhwiya, waar Eric Gerets nog even trainer was.

De 22-jarige spits komt sinds 2014 overigens uit voor het nationale elftal van Qatar. Nochtans is Muntari een geboren Ghanees en streek hij pas in 2013 neer in de oliestaat. Daar is men echter volop op zoek naar kwaliteitsvolle spelers met het oog op het WK van 2022, dat in Qatar georganiseerd wordt.

Met Muntari haalt Eupen (waarschijnlijk) haar eerste nieuwe gezicht voor het komende seizoen. Eerder mochten de Panda's ex-spelers Ibrahim Diallo (terug van Valencia CF) en Diawandou Diagne (FC Barcelona) opnieuw verwelkomen. Jean-Thierry Lazare Amani komt over van de Aspire-jeugdacademie in Senegal.