'Wilmots moet nog in spanning wachten op besluit van KBVB'

'Wilmots moet nog in spanning wachten op besluit van KBVB'

05-07-2016 14:54

De positie van Marc Wilmots staat zwaar onder druk. De bondscoach wordt verantwoordelijk gehouden voor de uitschakeling in de kwartfinales, waarin Wales verrassend met 1-3 te sterk was. Een beslissing van de Belgische Voetbalbond betreffende de toekomst van Wilmots laat echter nog even op zich wachten.

Het Laatste Nieuws meldt dat François De Keersmaecker, voorzitter van de KBVB, maandag informele gesprekken heeft gevoerd met mensen van de voetbalbond. De bondsvoorzitter besprak de pijnlijke uitschakeling van onze nationale ploeg alsmede de positie van Marc Wilmots. Deze gesprekken leidden nog niet tot concrete conclusies volgens de krant.

De technische commissie, die over sportieve zaken gaat, kan volgende week pas voor het eerste met elkaar rond de tafel zitten om de toekomst van Wilmots te bespreken. Bart Verhaeghe en Joseph Allijns zijn immers momenteel nog met vakantie.Ook Philippe Collin, die normaal afscheid nam na het EK, zal die vergadering bijwonen. Naar verluidt vinden er deze week nog wel informele gesprekken plaats, maar de KBVB neemt de komende dagen nog geen concrete beslissing.