'Italiaanse promovendus focust zich weer op een speler van Anderlecht'

'Italiaanse promovendus focust zich weer op een speler van Anderlecht'

Gepubliceerd: dinsdag 5 juli 2016 om 14:29di 05-07-2016 om 14:29

US Pescara promoveerde het afgelopen seizoen naar de Serie A, de hoogste Italiaanse afdeling. De club wil sterk voor de dag komen en zoekt naar versterkingen. Voor de tweede maal focust Pescara zich op een speler van Anderlecht. Na Matías Suárez hebben de Italianen volgens Tuttomercatoweb nu het vizier gericht op Samuel Bastien.

De 19-jarige centrale middenvelder heeft blijkbaar indruk gemaakt tijdens de duels met Pescara. Bastien speelde vorig seizoen op huurbasis bij US Avellinio, dat ook in de Serie B uitkwam. Bastien veroverde een vaste basisplaats bij Avellino en kwam tot 31 competitieduels, waarin hij twee keer trefzeker was. Dankzij zijn goede spel besloot paars-wit om hem ook weer terug te halen.

Bastien kende echter een valse start in de voorbereiding. Coach René Weiler besloot de jongeling immers samen met Anthony Vanden Borre en zes andere spelers terug te zetten naar de B-kern. De Zwitser achtte deze groep spelers voorlopig niet geschikt voor het type voetbal dat hij graag wil spelen. Bastien zou nog veel progressie kunnen boeken, maar misschien komt het nu tot een vertrek. Het is niet bekend of Anderlecht bereid is om mee te werken aan een overgang.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws