Ajax moet niet hopen op terugkeer van Huntelaar na veelzeggende boodschap

Ajax moet niet hopen op terugkeer van Huntelaar na veelzeggende boodschap

05-07-2016 12:55

Ajax moet dinsdag een forse klap incasseren in de hoop op een terugkeer van Klaas-Jan Huntelaar. De spits van Schalke 04 heeft geen plannen om deze zomer te verkassen.

Huntelaar gaat ook volgend seizoen op jacht naar doelpunten in het shirt van Schalke, meldt BILD dinsdag. Het Duitse medium schrijft dat de 32-jarige spits zijn teamgenoten heeft laten weten zijn tot medio 2017 lopende contract te gaan uitdienen. Johannes Geis, middenvelder van Schalke, erkent dat. "Klaas-Jan straalt op dit moment weer tevredenheid uit. Ik ben blij dat hij zich lekker voelt. In de kleedkamer heeft hij gezegd dat hij zin heeft in het nieuwe seizoen met Schalke", aldus Geis tegen BILD.

De boodschap van Huntelaar is een domper voor Ajax, dat zich deze zomer hoopt te versterken met Huntelaar. Peter Bosz, de nieuwe trainer in Amsterdam, zei vorige week bij zijn eerste persconferentie dat hij vóór eind juli verwacht een nieuwe spits te kunnen presenteren. Het feit dat Breel Embolo overkwam van FC Basel naar Schalke, maakte de hoop van Ajax een stuk groter. Huntelaar wil echter de strijd aangaan met de negentienjarige Zwitser, die van Schalke ook in de leer moet bij zijn nieuwe Nederlandse teamgenoot.