Tekent er opnieuw een vergeten Belg bij het Italiaanse US Avellino?

Tekent er opnieuw een vergeten Belg bij het Italiaanse US Avellino?

04-07-2016 23:14

Soufiane Bidaoui staat dicht bij een contract bij het Italiaanse US Avellino 1912 uit de Serie B. Dat gaf de clubvoorzitter zelf toe in het Italiaanse Irpinia News.

US Avellino is de laatste jaren uitgegroeid tot een Belgisch bastion in Italië. Met Stephane Omeonga, Mo Soumaré en Benjamin Mokulu heeft het al drie Belgen onder contract liggen. Vorig jaar hoorden daar ook nog huurlingen Samuel Bastien (Anderlecht) en Nicolas Napol (Atalanta) bij.

De kans lijkt groot dat er ook dit jaar een vierde Belg bij komt. Soufiane Bidaoui heeft namelijk een voorstel op zak. "We hebben hem een mooi aanbod gedaan, ook al is hij andere sommen gewoon. Er is nog niets beslist", zegt voorzitter Walter Taccone.

De 26-jarige Bidaoui is in België geboren, maar speelde in het verleden wel voor de Marokkaanse nationale jeugdelftallen. Hij speelde in de jeugd bij Anderlecht, maar werd prof via Diegem, Westerlo, Roeselare en uiteindelijk Lierse. Daarna trok hij naar het Italiaanse Parma. Enkele uitleenbeurten en het faillissement van de club zorgden er voor dat hij nu zonder contract zit.