PSG heeft beet en strikt voormalig Anderlecht-doelwit voor 45 miljoen

PSG heeft beet en strikt voormalig Anderlecht-doelwit voor 45 miljoen

03-07-2016 12:41

Paris Saint-Germain heeft zich zondag officieel versterkt met Gregorz Krychowiak. De Poolse middenvelder komt over van Sevilla, waar hij de laatste jaren uitgroeide tot een belangrijke speler.

In de zoektocht naar vers bloed op het middenveld kwam PSG deze zomer uit bij Krychowiak. Zondag is de overgang definitief beklonken, zo bevestigt de speler zélf via Twitter. De kampioen van Frankrijk heeft de transfer inmiddels ook gemeld via de officiële kanalen.

Met de deal tussen Paris Saint-Germain en Sevilla is naar verluidt 45 miljoen euro gemoeid. Hij tekent voor vijf jaar. Heel ontoevallig is de overstap van Krychowiak niet, want Unai Emery is sinds kort de hoofdtrainer in Parijs. De twee werkten de afgelopen jaren met veel succes samen bij Sevilla (twee keer Europa League-winst).

Krychowiak is niet onbekend met het voetbal in Frankrijk. Op jonge leeftijd verkaste hij naar Girondins Bordeaux, alvorens hij op huurbasis uitkwam voor Stade Reims en FC Nantes. In 2012 vertrok de Poolse international definitief naar Reims, dat hem twee jaar later voor vijf miljoen verkocht aan Sevilla. Anderlecht toonde toen ook verregaande interesse, maar Krychowiak verkoos een overstap naar Spanje.