'Suárez verlaat Anderlecht en keert terug naar geboorteland'

'Suárez verlaat Anderlecht en keert terug naar geboorteland'

02-07-2016 22:48

Matiás Suárez gaat Anderlecht definitief verlaten. De Argentijnse aanvaller werd al langere tijd gelinkt aan Belgrano en volgens Argentijnse bronnen is de deal rond. Hij keert daarmee terug naar de club waar het voor hem allemaal begon.

De eerste gesprekken tussen tussen Anderlecht en Belgrado dateren al van enige tijd geleden. Er deed zich toen echter een probleem voor. De Argentijnen Suarez wilden hun ex-speler huren, omdat ze niet in staat zouden zijn om een acceptabele transfersom te betalen. Anderlecht vond dat echter geen optie en was enkel bereid om Suárez te verkopen. Het Italiaanse Pescara toonde vervolgens ook interesse, maar de Serie A-club vist dus nu naar verluidt achter het net.

De 28-jarige Suarez had al langer zijn vertrekwens geuit. De Argentijn doorliep de jeugdopleiding van Belgrano en na 17 duels in het eerste elftal vertrok hij in 2008 naar Anderlecht. In acht seizoenen kwam hij tot liefst 241 duels, waarin hij 68 keer trefzeker was. Hij had nog een contract voor één seizoen bij de Brusselaars.