''Geen enkele Belgische journalist vroeg of Wilmots nu ontslagen ging worden''

''Geen enkele Belgische journalist vroeg of Wilmots nu ontslagen ging worden''

02-07-2016 22:06

De Nederlandse pers was ook verrast door de 1-3 nederlaag van de Rode Duivels tegen Wales. NOS-sportjournalist Tom Egbers volgde onze nationale ploeg het gehele toernooi en besprak zijn observaties met Sporza. Daar kom ook het verschil tussen Nederlandse en Belgische journalisten ter sprake.

''Met Louis van Gaal zijn wij wel wat gewend in Nederland, maar Marc Wilmots is ook een aparte persoonlijkheid. Het is een defensief ingestelde man en ook de Belgische pers is minder direct."

Egbers wijst daarop op de persconferentie na de match van vrijdagavond. "Zo vroeg gisteren na de wedstrijd geen enkele Belgische journalist of Wilmots nu ontslagen ging worden. Die vraag moest komen van een Nederlandse journalist. Toch heb ik ook geleerd van de Belgen. Jullie zijn beleefder, je moet niet altijd de grootste mond hebben. Dat vond ik niet onaangenaam."

De Nederlander besprak ook de uitschakeling en had eveneens kritiek op bondscoach Marc Wilmots. Volgens Egbers heeft deze generatie echter nog altijd een gouden toekomst voor zich.