Club Brugge krijgt stevige klap in stadiondossier: Illegale subsidies

Club Brugge krijgt stevige klap in stadiondossier: "Illegale subsidies"

02-07-2016 13:28
1

Het stadiondossier van Club Brugge krijgt een nieuwe klap. Alles leek de juiste richting uit te gaan, maar mogelijk loopt het project opnieuw vertraging op. Twee investeerders doen namelijk moeilijk.

De bedrijven Novus en Bremhove hebben een claim gelegd op de gronden die onteigend zullen worden om de bouw van het stadion mogelijk te maken. Zij dreigen met het proces. "Er is grondwettelijk vastgelegd dat onteigening alleen mogelijk is als ultiem middel in het algemeen belang. Je kunt een voetbalstadion daarom moeilijk als algemeen belang omschrijven, zelfs als er om de twee weken 40.000 supporters naar het stadion komen", legt hun advocaat Stijn Verbist uit in De Tijd.

"Club krijgt zo met overheidshulp gratis ruim 40 hectare grond in handen. Het is naast geld ook een princiepskwestie. Dat komt neer op illegale subsidies aan de club", vertelt hij nog. Burgemeester Renaat Landuyt reageert betreurd. "Het is in dit hele dossier op eieren lopen."

"Het is cruciaal dat alle nog komende procedurele stappen die door de Vlaamse regering nog genomen moeten worden, zo correct mogelijk verlopen. Daarom is het zo onrustwekkend dat een aantal partijen met puur speculatieve bedoelingen nu reeds aankondigen dat ze zullen procederen. Ik hoop en ga er vanuit dat de Vlaamse regering in deze correct zal handelen", besluit hij.