OFFICIEEL: Belgische zoon van Standard-legende tekent bij Oostenrijkse topclub

OFFICIEEL: Belgische zoon van Standard-legende tekent bij Oostenrijkse topclub

01-07-2016 12:15

Er trekt opnieuw een jonge Belg naar de Oosentrijkse competitie. De 21-jarige Wanderson tekende een contract bij Red Bull Salzburg, de club van Massimo Bruno. Wanderson is de zoon van Standard-legende Wamberto. 

Wanderson zal bij Red Bull Salzburg ploegmaat worden van ex-Anderlecht-speler Bruno (indien hij niet opnieuw wordt uitgeleend). De 21-jarige Braziliaanse Belg komt over van het Spaanse Getafe. Hij heeft zin om er in te vliegen. "Ik heb veel opgezocht over Red Bull Salzburg en trainer Oscar Garcia. Tijdens de onderhandelingen had ik een heel goed gevoel. Ik denk dat mijn speelstijl ook bij de club past", klinkt het op de clubwebsite.

Ook de sportieve directeur van de Oostenrijkse club, Christoph Freund is in de wolken. "Wanderson is een jone speler met veel potentieel. Het is een type, die wij zeker nodig hebben: snel, vinnig en met een erg klare blik", besluit de sportieve baas van Red Bull Salzburg. Bij Getafe was Wanderson goed voor twee doelpunten in 26 wedstrijden in de Primera Division.