Newcastle United blijft miljoenen uitgeven: Twee nieuwe ploegmaats voor Sels

Newcastle United blijft miljoenen uitgeven: Twee nieuwe ploegmaats voor Sels

01-07-2016 10:28

Newcastle United is van plan om binnen een jaar terug te keren in de Premier League. Die ambitie wordt al kracht bijgezet met de miljoenentransfer van Matz Sels. Onze landgenoot mag snel twee nieuwe ploegmaats verwelkomen bij de club.

Dwight Gayle komt namelijk met onmiddellijke ingang over van Crystal Palace en ondertekent een vijfjarig contract op St. James' Park. Met de deal is ruim twaalf miljoen euro gemoeid. De 25-jarige aanvaller kon bij Crystal Palace niet altijd rekenen op een basisplaats, maar het feit dat hij uit Engeland komt en daar ook is opgeleid maakt hem relatief duur.

"Dit is een droom die uitkomt", zegt Gayle op de clubsite. "Newcastle heeft een gigantische fanbase en een grote historie, dus het is geweldig om hier te mogen spelen. Ik kan niet wachten." Ook Rafa Benitez is positief. "Dwight is een goede speler, een bewezen doelpuntenmaker. Zijn komst is fantastisch nieuws."

Nog een miljoenenaankoop
Gayle is hoogstwaarschijnlijk niet de enige miljoenenaankoop van Newcastle deze zomer. Matt Ritchie, speler van Bournemouth, is eveneens op weg naar de Championship-club. Hij kost de club ongeveer vijftien miljoen euro, al kan een medische keuring nog roet in het eten gooien.