Ronaldo staat op het EK tegenover grote fan: 'Veel van hem proberen te leren'

Ronaldo staat op het EK tegenover grote fan: 'Veel van hem proberen te leren'

30-06-2016 14:41

Voor de Pool Arek Milik is het een bijzondere dag. Hij staat donderdagavond op het EK tegenover het Portugal van Cristiano Ronaldo. De Poolse spits van Ajax heeft veel respect voor de Portugese superster.

"Ik lieg daar niet over, want ik heb veel van hem proberen te leren. Hij is zeer inspirerend. Dus het is daarom een speciale wedstrijd", citeert de NOS Milik van de persconferentie voorafgaand aan de kwartfinale. Zijn bewondering voor Ronaldo zal tijdens de wedstrijd echter verdwenen zijn. "Het is bijzonder dat we elkaar op het voetbalveld gaan tegenkomen, maar het is voor mij en mijn team zaak om niet tegen hem op te kijken."

Op de persbijeenkomst werd Milik ook gevraagd naar zijn band met Dennis Bergkamp, assistent-trainer van Ajax. "We hebben een goede band. Ik heb vaak na de training bij Ajax veel tijd doorbracht in het perfectioneren van mijn techniek en hij heeft mij daarbij geholpen. Zelfs tijdens het toernooi hebben we af en toe per sms contact. Bergkamp is een speciaal persoon. Hij heeft een geweldige voetballoopbaan gehad, ik leer continu van hem."