De Sutter blij terug in België te zijn: Heb Lokeren altijd sympathiek gevonden

De Sutter blij terug in België te zijn: "Heb Lokeren altijd sympathiek gevonden"

27-06-2016 17:39

Tom De Sutter is maandagmiddag officieel voorgesteld bij Sporting Lokeren. In het Waasland moet de aanvaller, die overkomt van het Turkse Bursaspor, het vertrek van topschutter Hamdi Harbaoui opvangen. De Sutter is alvast tevreden dat hij na een jaartje afwezigheid opnieuw in België kan voetballen.

De spits zakt alvast met ambitie af naar Lokeren. "Mijn transfer is een heel belangrijke stap in mijn carrière na een jaartje buitenland”, stelt hij. “Ik ben de Belgische competitie, en dus ook Lokeren, al die tijd blijven volgen. Ik kom vanaf nu hopelijk opnieuw aan spelen toe. Dat was in Turkije niet altijd het geval.”

Wat verwacht De Sutter bij zijn nieuwe club? "In principe ben ik direct inzetbaar. Ik moet wel nog wat aan mijn conditie werken, maar dat komt zeker in orde voor de competitiestart. Ik ga proberen de aanvalslinie te leiden. Een goede start maken in de competitie zal heel belangrijk zijn”, kijkt hij naar de toekomst.

Sympathieke club
De onderhandelingen tussen De Sutter en Lokeren verliepen opvallend vlot. “Alles was inderdaad snel beklonken”, vervolgt ex-speler van Anderlecht en Club Brugge. “Bursaspor liet me meteen naar Lokeren afreizen. Deze club heb ik altijd sympathiek gevonden. Individuele doelen heb ik eigenlijk niet. Ik hoop vooral dat Lokeren beter wordt door mijn komst. Dat is het voornaamste.”

Het avontuur bij Bursaspor viel eigenlijk grotendeels in het water, maar De Sutter relativeert. “Ik blik zeker niet met spijt terug op mijn Turks avontuur, ook al verliep het op sportief vlak niet denderend. Ik had het in Bursaspor wel naar mijn zin, maar in Lokeren moet ik meer speelgelegenheid krijgen”, besluit hij.