Standard sluit ook derde voorbereidingswedstrijd winnend af

26-06-2016 20:39

Standard Luik heeft ook haar derde wedstrijd als voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen winnend afgesloten. Tegen KFC Heur-Tongeren haalden de Rouches het comfortabel: 1-5. Coach Yannick Ferrera opteerde voornamelijk voor jonge veulens om de zege veilig te stellen.

La Capitale zag dat Standard al na acht minuten op een 0-2-voorsprong stond. Nog voor de rust kwam daar een extra doelpuntje bij. Na de pauze leken de Rouches op weg naar een forfaitscore, maar in het slot kon Heur-Tongeren toch nog milderen vanop de stip.

Trainer Ferrera kon niet rekenen op een geblesseerde Renaud Emond en een zieke Jonathan Legear, maar zag anderzijds Mohamed Yattara en Adrien Trebel hun eerste minuten maken dit seizoen. Hij gaf vooral de jeugd de kans en die ontgoochelde niet. Farouk Miya en Hugo Cuypers slaagden er zelfs in te scoren.