OFFICIEEL: Belgische aanvaller laat Waasland-Beveren stikken voor Düsseldorf

OFFICIEEL: Belgische aanvaller laat Waasland-Beveren stikken voor Düsseldorf

26-06-2016 12:01

Even leek het erop dat hij naar Waasland-Beveren zou gaan, maar uiteindelijk trekt Maecky Ngombo naar het Duitse Fortuna Düsseldorf. Die laatste club heeft dat officieel bekendgemaakt via de website.

Ngombo (21) is een ex-speler van Standard, hij kwam ook één keer uit voor het Belgische beloftenelftal. Afgelopen seizoen speelde hij bij Roda JC, maar de onderhandelingen over een nieuw contract liepen spaak. Volgens het bestuur van Roda JC stelde de Belgische aanvaller veel te hoge eisen.

Die eisen zijn blijkbaar wél ingewilligd door de Duitsers, die vorig seizoen op een veertiende plaats eindigden in de tweede afdeling. Ngombo kijkt uit naar zijn nieuwe avontuur. "Deze club heeft een mooie historie en de stad Düsseldorf is ook mooi. Ik wil de club graag helpen met mijn snelheid", luidt zijn korte reactie.

Coach Friedhelm Funkel denkt in ieder geval dat hij een ruwe diamant onder zijn hoede krijgt. "Ngombo is een groot talent dat zich bij ons verder kan ontwikkelen. We zijn blij dat hij voor ons heeft gekozen."