Dit was de dag: twee Duivels in beste elftal, Engels gefnuikt en triest nieuws

Dit was de dag: twee Duivels in beste elftal, Engels gefnuikt en triest nieuws

23-06-2016 20:00

In de rubriek 'Dit was de dag' vat VoetbalPrimeur.be elke avond de belangrijkste nieuwtjes van de voorbije dag samen. Op die manier weet je weer welke voetbalnieuwtjes er momenteel hot zijn in binnen- en buitenland.

Twee op elf
Het Franse L'Equipe stelde haar beste elftal van de poulefase van het EK op. Bij de elf namen selecteert de krant zowaar twee Rode Duivels. Thomas Meunier en Jan Vertonghen bevinden zich alvast in mooi gezelschap.

Football Brexit?
In Groot-Brittannië breekt een spannende dag aan. Willen de Britten in de Europese Unie blijven of niet? Ook voor voetballers kan het resultaat van de stemming serieuze gevolgen hebben. Wat betekent een mogelijke Brexit voor de transferkansen van bijvoorbeeld Björn Engels?

Drie exits bij Club?
Eerder deze week begon Michel Preud'homme met zijn kern aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De Brugse trainer hoopt zijn groep zoveel mogelijk bij elkaar te houden, maar beseft dat drie spelers veel interesse opwekken.

Droevig nieuws
Trieste boodschap op de website van Cercle Brugge: bij doelman Miguel Van Damme is onverwacht leukemie vastgesteld. De ziekte kwam aan het licht bij de fysieke testen voor het komende seizoen.

Geen comeback Mbokani
Nu Stefano Okaka aanbiedingen heeft uit China, wordt Dieumerci Mbokani hardnekkig aan Anderlecht gelinkt. In een officiële persmededeling verwijst de club alle geruchten echter definitief naar het rijk der fabelen.