Wat ontbrak nog bij de Rode Duivels tegen Zweden? Kan me geen kl*ten schelen

Wat ontbrak nog bij de Rode Duivels tegen Zweden? "Kan me geen kl*ten schelen"

23-06-2016 11:49

De Rode Duivels wonnen woensdagavond met het kleinste verschil van Zweden en kwalificeerden zich zo voor de knock-out-fase van het EK. Toch vonden sommige analisten het spelpeil wat te pover. Kevin De Bruyne trekt zich van die kritieken echter bijzonder weinig aan.

Bij RTBF antwoordde De Bruyne zonder omwegen op de vraag waar het aan ontbrak tegen de Zweden: "Je m'en bat les couilles." Dat kan hem geen kl*ten schelen dus. "Zolang we maar winnen," voegde de Manchester City-ster eraan toe. "De mensen mogen zeggen wat ze willen. We hebben twee keer gewonnen en dat is het belangrijkste."

"We staan nu in de tweede ronde en hopen hier nog vier wedstrijden af te werken," kijkt de middenvelder alvast vooruit. "We weten wel dat dat moeilijk zal worden. Als je een goed toernooi wil doormaken, moet je zowel fysiek als mentaal 100% in orde zijn."

Opdracht gedaan
Op persoonlijk vlak lijkt De Bruyne zijn draai meer en meer te vinden. Tegen Italië speelde hij nog ondermaats, tegen de Ieren draaide het al beter en woensdagavond zagen we de vlagen van klasse terug die we gewend zijn van hem.

Bovendien speelde De Bruyne ook defensief een cruciale rol, door in de slotfase een kopbal van Granqvist van de lijn te halen. "Bij hoekschoppen is het mijn opdracht om het doel te verdedigen. Dat heb ik dan ook gedaan," reageerde hij.