Balette is geroddel kotsbeu: Ik kan veel mensen de mond snoeren

Balette is geroddel kotsbeu: "Ik kan veel mensen de mond snoeren"

23-06-2016 10:30
0

Peter Balette maakte onlangs een verrassende keuze door Racing Genk te verlaten voor zijn ex-club AA Gent. In Het Belang Van Limburg legt Balette uit waarom hij vertrok, en dat heeft niets met geld te maken.

Balette vindt het belachelijk dat mensen denken dat hij voor het geld is vertrokken. "Ik kan veel mensen de mond snoeren. Als ik alleen op geld uit was geweest, had ik AA Gent een jaar terug nooit verlaten voor Genk. Want met die premies van de Champions League zou er nu meer geld op mijn bankrekening hebben gestaan. Maar het financiële speelde geen rol - ik heb de twee clubs dan ook niet tegen elkaar uitgespeeld. Iets wat ik nu evenmin heb gedaan", vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

Balette verliet Gent omdat hij zich ver van huis eenzaam voelde, maar begon zijn ex-club snel te missen. Dat gevoel bleek wederzijds. "In maart belde Michel Louwagie me plots op. Hij was héél duidelijk. 'Maar Michel, ik heb bij Genk een contract van drie jaar getekend...', antwoordde ik. 'Denk er toch maar eens over na. Ik bel je nog wel eens terug', klonk het. Ik was gecharmeerd, maar dacht dat het wel zou overwaaien, eenmaal AA Gent weer beter zou draaien. Een maand later, na het tweede contact, wist ik beter: AA Gent zou doorbijten."

Het familiale aspect zou nu wel beter geregeld worden. "Het enige waar we in het begin over gepraat hebben, is het familiale. Kijk, wat mij betreft mag Barcelona straks aankloppen, als dát niet kan geregeld worden, hoeft het voor mij niet. Onderschat het eenzame leven op een appartement niet, hé. Zes van de zeven dagen bleef ik in Gent slapen, zonder gezin. Ik voelde me een kluizenaar. We hebben daar nu een oplossing voor gevonden."

Tegen zijn natuur
Balette zit er wel mee verveeld dat hij maar één seizoen bij Genk is gebleven, dat is niet zijn stijl. "Ik was liever vijf jaar in Genk gebleven en dán teruggekeerd naar Gent. Maar de lokroep van AA Gent klonk zó luid, dat ik er niet aan kon weerstaan. Ik moest deze stap zetten, ook al is het er één tegen mijn principes. Ik wilde nooit ergens naartoe voor één seizoen. Ik zou een standvastige assistent worden, van wie een club wist wat het aan mij had. Wat nu gebeurd is, strookt niet met de manier waarop ik mijn carrière wilde uitbouwen", geeft hij toe.

  

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie