'Belgische hooligans met vechtlust reizen af naar Franse badplaats Nice'

'Belgische hooligans met vechtlust reizen af naar Franse badplaats Nice'

21-06-2016 12:52

De laatste groepswedstrijd van de Rode Duivels tegen Zweden belooft nog spannend te worden. Niet alleen op het veld, maar ook daarnaast. Zo'n honderd leden van de Belgische hooliganvereniging Casuals United Belgium zijn namelijk in Frankrijk aangekomen.

De Rode Duivels spelen woensdagavond hun laatste groepswedstrijd in Nice. Volgens La Dernière Heure zijn zo'n honderdtal fans dinsdag aangekomen in de Zuid-Franse stand. De Waalse bron meldt dat de fans zich in de aanloop naar de wedstrijd zullen proberen mengen tussen de negenduizend andere fans. De rellen in Marseille en Lens - waar veel Belgen aanwezig waren - zouden de honger naar geweld gewekt hebben bij de hooligans.

De meeste hooligans zullen volgens Het Nieuwsblad in de stad paraderen op zoek naar potentiële tegenstanders om tegen te vechten. De wedstrijd België - Zweden maakt hen weinig uit. Aangezien het aantal Zweedse hooligans zeldzaam is, is het onwaarschijnlijk dat het ook tot een confrontatie komt met de Zweden. Mogelijk worden Franse en Engelse hooligans geviseerd.

De Casuals United Belgium is de bekende hooliganvereniging die werd opgericht na de aanslagen in Brussel op 22 maart. De vereniging verwierf bekendheid toen het op een eerbetoon voor de slachtoffers aan de Beurs in Brussel aanwezig was en het tot enkele kleine relletjes kwam.