René Weiler: Een team bouwen dat weer positief voetbal kan brengen

René Weiler: "Een team bouwen dat weer positief voetbal kan brengen"

19-06-2016 23:42

René Weiler is zondag aangekomen in Brussel. Anderlecht moet wel nog een akkoord vinden met Weilers huidige club FC Nürnberg. Pas nadien kan de nieuwe coach officieel worden voorgesteld.

De nieuwe trainer van Anderlecht staat voor een drukke zomer. De hele selectie moet doorgelicht worden. De onbekende Weiler staat een zware taak te wachten. Hij moet de ploeg opnieuw opbouwen, jonge talenten lanceren en tegelijkertijd meestrijden voor de landstitel.

De Zwitser moet in principe maandag de eerste training van Anderlecht gaan leiden, maar het bestuur van de Brusselse club moet eerst nog een akkoord vinden met Weilers huidige team FC Nürnberg. Naar alle waarschijnlijkheid zal de coach binnenkort officieel aangesteld worden.

Weiler reageerde wel al tegenover Bild over zijn nakende overstap naar Anderlecht. Hij beseft maar al te goed dat hij een nieuwe ploeg moet samenstellen. "Een team bouwen dat weer positief voetbal kan brengen en ook af en toe voor een uitschieter kan zorgen", aldus Weiler in Bild.