'Rode Duivel trekt voor 99 procent zeker naar Standard Luik'

'Rode Duivel trekt voor 99 procent zeker naar Standard Luik'

19-06-2016 17:52

Standard Luik is voor het nieuwe seizoen druk op zoek naar versterkingen. Het vinden van een nieuwe doelman heeft momenteel de topprioriteit bij de Rouches. Liam Bossin kan alvast van de lijst worden gehaald. Standard had naar verluidt interesse in de reservekeeper van Anderlecht, maar volgens La Dernière Heure is de keuze niet op hem gevallen.

De Waalse krant meldt dat Standard zo goed als zeker een nieuwe doelman binnen heeft gehaald. De transfer van Jean-François Gillet zou volgens LDH voor 99 procent afgerond zijn. Mogelijk tekent de Rode Duivel na het EK een overeenkomst. De 37-jarige doelman moet in Luik de concurrentiestrijd aangaan met jongeren Guillaume Hubert (22) en Senne Vits (19).

Bossin was volgens de krant niet in beeld bij de Luikenaars. De 20-jarige Bossin kwam in 2013 over van White Star, maar maakte nog niet zijn debuut voor paars-wit. Volgend seizoen lijken zijn kansen op speeltijd opnieuw erg klein bij Anderlecht. Mogelijk biedt een transfer hem meer perspectief. Uit Engeland zou er nog de nodige interesse zijn voor de Ierse jeugdinternational.