'Anderlecht dreigt talent kwijt te geraken aan Franse club'

'Anderlecht dreigt talent kwijt te geraken aan Franse club'

19-06-2016 11:15

Anderlecht houdt zijn adem in. De Belgische recordkampioen dreigt opnieuw een jong talent vroegtijdig te zien vertrekken naar het buitenland. Het Franse Lille OSC trekt aan de mouw van Zohran Bassong.

Enkele Franse bronnen melden dat Bassong naar de nummer vijf uit de Ligue 1 kan trekken. Anderlecht-online, een fanwebsite, contacteerde de speler voor een reactie. Hij bevestigde de interesse, maar benadrukte dat er nog geen beslissing is genomen.

De 17-jarige Canadees is al twee jaar bij Anderlecht, maar mag pas vanaf maart uitkomen in officiële duels. De FIFA staat namelijk geen internationale transfers toe voor minderjarigen en dus moest de linkerflankspeler lang wachten op een licentie. In maart van dit jaar was het dan zover. Hij speelde mee in het competitieduel tegen de U17 van Kortrijk, nadat hij bijna twee jaar alleen vriendschappelijke wedstrijden speelde.

Dat de jonge speler gegeerd is, is duidelijk. Naast Lille heeft ook Liverpool heeft Bassong op de radar. De jonge Canadees speelde in mei een toernooi mee met The Reds.