'Hij heeft een hele weg afgelegd, de toekomst van de Rode Duivels'

'Hij heeft een hele weg afgelegd, de toekomst van de Rode Duivels'

18-06-2016 12:51

Marc Wilmots lijkt in de wedstrijd tegen Ierland voor een nieuwe rechtsachter te gaan kiezen. Thomas Meunier mag meer dan waarschijnlijk in de basis beginnen. Volgens Georges Leekens en Walter Meeuws is dat de juiste keuze.

Leekens kent de rechtsachter van Club Brugge maar al te goed. Hij was coach van de Bruggeling. Meunier was toen nog rechtsbuiten, maar Leekens zette hem achterin. "Meunier was een goede rechtsbuiten op nationaal niveau. Maar wilde hij op internationaal niveau carrière maken, dan zag ik hem als rechtsachter. Ik heb dat met hem besproken. Thomas reageerde verrast, maar stond er wel meteen voor open", vertelt hij in Het Nieuwsblad.

Intussen heeft hij het tot Rode Duivel geschopt. Niet verrassend voor Leekens. "Positioneel heeft hij nog werkpunten, maar hij heeft al een hele weg afgelegd. Verder heeft hij ­alles van een moderne rechtsachter: de ­fysionomie, de techniek, de snelheid", zegt Leekens. "Meunier is de toekomst als rechtsachter van de Rode Duivels", beaamt Meeuws. De rechtsachter kreeg van Marc Wilmots tegen Ierland alvast een plekje in de basis.