'Buyl zet stapje terug en kiest voor ambitieuze topploeg uit Tweede Klasse'

'Buyl zet stapje terug en kiest voor ambitieuze topploeg uit Tweede Klasse'

18-06-2016 09:14

Stephen Buyl gaat een nieuwe stap zetten in zijn nog jonge profcarrière. De vleugelmiddenvelder viel het voorbije seizoen bij Zulte Waregem een beetje tussen wal en schip en zou daarom op uitleenbasis mogen vertrekken. Een deal met tweedeklasser Royal Antwerp FC is volgens De Morgen nagenoeg rond.

Bij Zulte Waregem stond men niet weigerachtig tegenover een vertrek van Buyl. Antwerp ziet wel wat in de 23-jarige vleugelspeler en heeft ondertussen een akkoord bereikt over een uitleenbeurt van één seizoen met aankoopoptie. Buyl zou enkel nog zijn handtekening moeten plaatsen, maar dat heet een formaliteit te zijn.

The Great Old wil zich opnieuw mengen in de debatten voor promotie in de hernieuwde 1B. Vorig seizoen leek stamnummer één lange tijd op weg naar de titel in de Proximus League, maar in de laatste rechte lijn kraakten de Antwerpenaren. Eerder haalde de ploeg van Patrick Decuyper al Jordy Verstraeten weg bij Zulte Waregem. Ook Michael Lallemand (KV Kortrijk) komt de rangen versterken.

Buyl kwam in de zomer van 2014 naar Zulte Waregem nadat de winger zijn doorbraak kende bij Cercle Brugge. Zijn passage aan de Gaverbeek verliep echter met wisselend succes. Hij kwam wel 22 keer in actie bij het team van Francky Dury, maar slechts negen keer vanaf het eerste fluitsignaal. In 873 speelminuten kon Buyl welgeteld één doelpunt maken.