Anastasiou (ex-Anderlecht) gaat aan de slag bij andere ex-club

Anastasiou (ex-Anderlecht) gaat aan de slag bij andere ex-club

17-06-2016 22:21

Yannis Anastasiou - ooit aanvaller bij Anderlecht - is de nieuwe trainer van Roda JC. De coach tekent voor één seizoen bij zijn nieuwe club, dat meldt de Nederlandse eersteklasser via de officiële kanalen. 

Anastasiou wordt de opvolger van Darije Kalezic (ex-Zulte Waregem), die aan het einde van vorig seizoen werd ontslagen. De trainer speelde tussen 2000 en 2004 als voetballer voor Roda JC en scoorde 48 doelpunten in die periode. Daarvoor speelde hij drie seizoenen bij Anderlecht. De laatste klus van Anastasiou was het hoofdtrainerschap bij Panathinaikos, waar hij eind 2015 werd ontslagen.

Anastasiou trainde in het verleden ook de jeugd van Ajax, de club waar hij in zijn tijd als speler van Roda JC een transfer naar verdiende. "We zijn uiterst zorgvuldig op zoek gegaan naar een nieuwe hoofdtrainer en na een aantal gesprekken bleek dat Yannis perfect past binnen onze profielschets", zegt technisch directeur Ton Caanen op de website van Roda JC over de aanstelling van de nieuwe coach. "Yannis staat bekend als een people manager die de club en de Nederlandse voetbalcultuur kent. Daarnaast heeft hij ervaring als hoofdcoach op het hoogste niveau."