Dit was de dag: Hattrick Essevee, blije De Petter en adios Diaby?

Dit was de dag: Hattrick Essevee, blije De Petter en adios Diaby?

17-06-2016 20:00

In de rubriek 'Dit was de dag' vat VoetbalPrimeur.be elke avond de belangrijkste nieuwtjes van de voorbije dag samen. Op die manier weet je weer welke voetbalnieuwtjes er momenteel hot zijn in binnen- en buitenland.

Hattrick voor Essevee
Zulte Waregem toonde zich vrijdag extreem slagvaardig op de transfermarkt. Essevee presenteerde 's middags liefst drie nieuwe aanwisten. Na Jens Naessens en Sander Coopman speelt ook Igor Vetekele volgend seizoen aan de Gaverbeek.

Adios Diaby?
Club Brugge zou Abdoulay Diaby wel eens kunnen zien vertrekken naar Real Betis. De Malinese topschutter van Blauw-Zwart zou zelfs al een persoonlijk akkoord hebben met de Andalusiërs. De Spaanse pers heeft ook al een transferbedrag in gedachten.

Ervaring voor STVV
Sint-Truiden heeft een nieuwe versterking officieel beet. De 30-jarige Steven De Petter legde vrijdag zijn medische testen met succes af en komt over van KV Mechelen. Hij is zeer verheugd over zijn transfer.

Geheimzinnige Wilmots
De Rode Duivels staan zaterdag voor een cruciale ontmoeting met Ierland. Bondscoach Marc Wilmots gaf vrijdag voor de training een persconferentie en sprak over de komende tegenstander. Over zijn eigen tactiek bleef hij geheimzinnig.

Twitter kwaad na wangedrag Kroatische fans
Kroatië leek tegen Tsjechië op weg naar een simpele zege, maar in het slot ging het helemaal mis. Eerst gingen de fans over de schreef met vuurwerk en een voetzoeker. Daarna viel de 2-2. Op Twitter regende het reacties.