Eddy Snelders: Lewandowski mag ook blijven staan na twee mindere wedstrijden

Eddy Snelders: "Lewandowski mag ook blijven staan na twee mindere wedstrijden"

17-06-2016 15:03

Zaterdag om 15:00 uur is het erop of eronder voor de Rode Duivels. In de tweede groepswedstrijd tegen Ierland moet er absoluut gewonnen worden. Sporza-analist Eddy Snelders geeft zijn ideale elf.

De huisanalist van Sporza twijfelt niet aan Kevin De Bruyne of Romelu Lukaku, maar zou wel ingrijpen in de defensie. "Thomas Meunier moet Laurent Ciman vervangen als rechtsachter. Het is belangrijk om de ruimte op de flanken te benutten en Meunier is daar ideaal voor."

Kevin De Bruyne speelde volgens kenners zijn zwakste interland ooit tegen Italië, maar Snelders twijfelt niet aan de blonde middenvelder. "Hij is één van onze beste spelers, die haal je er niet uit. Lewandowski mag bij Polen ook blijven staan na twee mindere wedstrijden. Bij mij speelt De Bruyne altijd."

"Ook Lukaku mag zeker starten tegen Ierland. Als hij niet genoeg brengt, kies ik voor Batshuayi als vervanger. Op het middenveld zet ik Axel Witsel centraal naast Marouane Fellaini. We kunnen de kopbalsterke Fellaini goed gebruiken tegen de stugge Ieren. Op rechts zet ik Yannick Carrasco of Dries Mertens. De Bruyne speelt op de tien en Eden Hazard op links."

De ideale elf van Eddy Snelders:
Thibaut Courtois, Thomas Meunier, Toby Alderweireld, Thomas Vermaelen, Jan Vertonghen, Axel Witsel, Marouane Fellaini, Yannick Carrasco (of Dries Mertens), Kevin De Bruyne, Eden Hazard en Romelu Lukaku.