Ex-Anderlechtspeler over nieuwe trainer: Toffe kerel met veel potentieel

Ex-Anderlechtspeler over nieuwe trainer: "Toffe kerel met veel potentieel"

17-06-2016 14:37

Anderlecht heeft eindelijk zijn nieuwe trainer beet. De Zwitser André Weiler zal Besnik Hasi opvolgen in Brussel. Paars-wit moet wel nog een akkoord zien te bereiken met zijn club Nürnberg.

Bij diezelfde Duitse club is Jan Polak momenteel actief. De gewezen speler van Anderlecht reageerde bij Het Laatste Nieuws op de aanstelling van Weiler. "Het laatste half jaar zat ik vooral op de bank, dus ik ben misschien niet helemaal objectief, maar ik vind dat hij nog kan verbeteren" aldus Polak.

"Hij houdt zich vooral bezig met de basiself en minder met spelers die naast de ploeg vallen. Dat werkt goed, zolang er niets gebeurt met de basisploeg. Op die manier is het moeilijk om geschorste of geblesseerde spelers te vervangen. Dat moet hij alvast beter doen bij Anderlecht, want hij moet zijn hele kern tevreden houden."

De middenvelder sloot af met enkele positieve woorden over de trainer. "Hij is een toffe kerel met heel veel potentieel. Hij zweert bij discipline. Als je niet luistert, vlieg je naar de bank. Dat heb ik zelf kunnen ondervinden."