Ajax presenteert nieuwe spits: 'Fantastisch, dit is een droom die uitkomt'

Ajax presenteert nieuwe spits: 'Fantastisch, dit is een droom die uitkomt'

17-06-2016 13:57

Ajax heeft zich vrijdagmiddag versterkt met Mateo Casierra. De Colombiaanse spits zette in het bijzijn van Marc Overmars en Edwin van der Sar zijn handtekening onder een vijfjarig contract.

Casierra arriveerde woensdagavond in Amsterdam en onderging donderdag en vrijdagochtend een aantal medische tests. Die doorstond hij zonder problemen, waardoor Ajax zijn komst officieel heeft afgerond. De Amsterdammers doen geen mededelingen over de transfersom, maar over het algemeen wordt aangenomen dat Casierra zo'n 5,5 miljoen euro kost.

"Ik ben erg blij om hier te zijn. Ik ken veel grote namen uit het verleden: Johan Cruijff, Marco van Basten en Luis Suarez", dreunt de nieuweling op. "Ajax heeft een prachtige geschiedenis. Fantastisch dat ik het Ajax-shirt mag gaan dragen. Dit is een droom die uitkomt."

De negentienjarige Colombiaan komt over van Deportivo Cali, waarvoor hij in 2015 debuteerde. In eerste instantie wordt hij niet gehaald voor de hoofdmacht van trainer Peter Bosz. Bij een vertrek van Arek Milik na het EK worden de Amsterdamse pijlen zo goed als zeker gericht op Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04).