'Sint-Truiden is bijna rond met spits uit de Ligue 2'

'Sint-Truiden is bijna rond met spits uit de Ligue 2'

17-06-2016 11:25

Bij STVV gaan er heel veel spelers deze zomer vertrekken, en dus is het werken geblazen voor de technische staf. Eén van de spelers die STVV momenteel bekijkt in de jonge Fransman Birahima Tandia. 

Die Tandia is een 22-jarige aanvaller die momenteel zijn brood verdient bij FC Tours. Volgens Het Belang Van Limburg zou STVV zelfs al bijna rond zijn met de spits.

Tandia heeft zowel de Franse als de Malinese nationaliteit, maar hij heeft altijd gespeeld bij de jeugdploegen van Frankrijk. Hij kreeg zijn opleiding bij FC Sochaux, maar begon zijn profcarrière bij SM Caen. Daarna vertrok hij naar Deportivo Alaves in Spanje, waar hij evenwel nooit speelde.

De laatste twee seizoenen speelt hij dus bij FC Tours, al zijn zijn statistieken voorlopig niet zo denderend. Afgelopen seizoen maakte hij amper 5 doelpunten op 27 wedstrijden, ook in het seizoen daarvoor bleek de teller op 5 steken. Het bestuur ziet echter nog veel progressiemarge in de Franse spits, die vermoedelijk snel zal worden voorgesteld.