Rode Duivel is eerlijk: De sfeer? We bouwen zeker niet elke dag een feestje

Rode Duivel is eerlijk: "De sfeer? We bouwen zeker niet elke dag een feestje"

Gepubliceerd: vrijdag 17 juni 2016 om 10:13vr 17-06-2016 om 10:13

Toby Alderweireld staat ook tegen Ierland zo goed als zeker centraal in de defensie. Hij beseft dat het persoonlijk ook beter moet dan tijdens de nederlaag tegen Italië. Dat zegt de Rode Duivel in een interview met Sporza.

Zo zag Alderweireld er niet goed uit bij het eerste tegendoelpunt. ''Er zijn zeker dingen die beter konden in de verdediging. De coach heeft ook mijn naam genoemd, maar ik neem dat niet persoonlijk. Ik weet zelf ook wel wat er beter kan. Ik probeer me altijd te verbeteren. Volgens mij kan je bij een tegengoal nooit een iemand met de vinger wijzen."

De verdediger wil nu vooral vooruit kijken naar de belangrijke match tegen Ierland. ''Nu moeten we vooruit kijken. We hebben nog vertrouwen voor de partij tegen Ierland. Er is al genoeg negativiteit nu. We krijgen krijgen kritiek in binnen- en buitenland. Ergens is het ook wel een goed teken want het betekent dat mensen veel verwachten van ons, maar we mogen daar niet in meegaan. We willen hard werken om dat om te draaien. Met een goeie prestatie tegen Ierland kunnen we het tij keren'', aldus Alderweireld.

Tot slot kwam ook nog de sfeer binnen de groep ter sprake. Er heerst geen feeststemming, zo vertelt onze landgenoot. ''We zijn ondertussen al een tijdje bij elkaar en hebben al goeie en slechte tijden meegemaakt. De mensen moeten die goeie sfeer wel niet overdrijven. Het is niet zo dat we elke dag een feestje bouwen, integendeel. Oké, af en toe kaarten we wel eens, maar er wordt vooral serieus gewerkt. We hebben maar een doel: wedstrijden winnen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws