OFFICIEEL: Roda JC neemt afscheid van Belgische verdediger

OFFICIEEL: Roda JC neemt afscheid van Belgische verdediger

16-06-2016 19:48

Roda JC neemt per direct afscheid van onze landgenoot Martijn Monteyne. Ook middenvelder Hicham Faik moet vertrekken. De Nederlandse club heeft het duo laten weten dat hun contracten in Kerkrade niet verlengd worden.

Monteyne kwam in het seizoen 2011-2012 over van Germinal Beerschot en maakte vijf seizoenen deel uit van de selectie van Roda. De verdediger kwam in totaal tot 104 wedstrijden in het geelzwarte shirt, waarin hij geen enkele keer doel trof.  

Faik kwam in het seizoen 2014/2015 transfervrij over van Almere City FC. In dat seizoen promoveerde Faik met Roda JC naar de Eredivisie. Het afgelopen seizoen was de middenvelder echter niet meer verzekerd van een basisplaats. In totaal kwam Faik tot zeventig officiële wedstrijden in dienst van Roda. Hierin wist hij acht doelpunten te maken.

Roda JC is bezig met een opfrissing van de selectie. Donderdagmiddag werd bekend dat Mikhail Rosheuvel wordt aangetrokken als derde versterking voor het nieuwe seizoen. Eerder werden al Roel Brouwers (Borussia Mönchengladbach) en Adil Auassar (Excelsior) vastgelegd. Ook zoekt de club nog een nieuwe trainer, na het vertrek van Darije Kalezic.