'Laat zien dat de Rode Duivels de beste supporters hebben, Toujours Ensemble!'

'Laat zien dat de Rode Duivels de beste supporters hebben, Toujours Ensemble!'

16-06-2016 13:34

De eerste wedstrijd van de Rode Duivels op het EK eindigde in een teleurstelling. Het werd 0-2 voor Italië. Achteraf was de kritiek bijzonder groot. Enkele supporters hebben de hoop al opgegeven. Maar niet iedereen. Duivel-supporter Jan Steurs roept iedereen om op zich achter onze nationale ploeg te zetten en daagt de supporters uit.

Op de website 'Toujours Ensemble' maakt hij via een brief zijn opzet duidelijk. Hij wil ervoor zorgen dat de Rode Duivels in Frankrijk vanuit België kunnen horen dat ze nog heel wat supporters hebben. "We zijn dat positivisme, dat ons in Brazilië voortgestuwd heeft, kwijt. Dat ene zinnetje dat in interviews altijd terugkwam 'Wij hebben de beste supporters ter wereld', dat is al een hele tijd niet gevallen. En dat klopt: we zijn niet meer de beste supporters. Klagen en zeuren en schuldigen zoeken als het niet goed gaat", vertelt hij.

"Het moet anders. Begin augustus 2012 werden de Duivelsuitdagingen gelanceerd. Het is helaas van 2014 geleden dat we integraal deel uitmaakten van de nationale ploeg, en jammer genoeg is de steun in goede en slechte tijden weggevallen. Wel, deze supporter wil graag opnieuw een stapje in de richting van toen zetten. Dat pact van vier jaar geleden hernieuwen."

Uitdaging
"Daarom een voorstel. Beste medesupporters, ook langs onze kant was het niet goed genoeg. Laat eens zien dat we nog altijd de beste supporters ter wereld zijn. Deel deze oproep en post voor zaterdag 15u een video op sociale media waarin je een (supporters)lied zingt. Nomineer daarna drie vrienden of vriendinnen uit om hetzelfde te doen (en laat het hen weten ) Gebruik zeker de hashtag #toujoursensemble!"

"Voor een keer plakken we er geen aantal op, de uitdaging is geslaagd als we een antwoord krijgen van de Duivels én een tegenprestatie. Allez, wat denken jullie, tous ensemble, #toujoursensemble?" Het College in Melle gaf de aftrap met dit geweldige filmpje.