Bestuur van Nurnberg steekt Anderlecht hart onder de riem

Bestuur van Nurnberg steekt Anderlecht hart onder de riem

16-06-2016 12:46

Wordt René Weiler de nieuwe trainer van Anderlecht? De huidige coach van de Duitse tweedeklasser Nürnberg heeft duidelijk de beste papieren, en in een interview met Nord Bayern geeft zijn technisch directeur aan dat hij zal meewerken aan een overgang.

Andreas Bornemann, de sportief directeur van de club, windt er geen doekjes om. Als Anderlecht de coach wil, gaat hij niet moeilijk doen. "Het heeft weinig zin om iemand met geweld aan zijn contract te houden. Het is tegenwoordig een normale zaak dat trainers vrijgekocht worden. We verwachten geen marathon van onderhandelingen met heel veel problemen", maakt Bornemann nog eens duidelijk.

Rest natuurlijk de vraag hoe ver Anderlecht nog raakt met Roberto Martinez, ex-trainer van Everton. Ook hij is nog een belangrijke kandidaat, maar heeft meer adelbrieven dan Weiler. Hij vraagt dus ook veel meer salaris, ook al het struikelblok bij ex-kandidaat Claude Puel. Weiler is een goedkopere oplossing die duidelijk makkelijk los te weken valt, maar de 42-jarige trainer heeft geen enkele ervaring boven het niveau van de Duitse tweede afdeling.